Производи

Stratos 4S модел 120

Производител: Cordivari

Категорија:

Опис

Иновативен, компактен и високо ефикасен соларен термален систем со интегриран резервоар за санитарна топла вода. Технологијата на работа е таква да загреаната вода преку мешачки вентил оди директно во водоводниот систем. Соодветен за загревање на санитарна вода во сите климатски зони, во предели со температури и до -20°С.

Достапен во 2 варијанти:

  • Rotoshield – опремен со патентиран само-заштитувачки и анти-стагнирачки систем, не му е потребна струја за работа; и
  • Heat Control – опремен со систем за активна заштита од прегревање и со електрични грејачи

Технички карактеристики

Димензии 2160 х 822 х 163 mm
Бруто површина 1,77 m2
Вкупна тежина кога е во функција 122 kg

Поважни карактеристики

Карактеристики:

  • Термосифонски систем
  • Вакуум технологија
  • Изработен од алуминиумски анодизиран профил
  • Санитарната топла вода се акумулира во нер’ѓосувачки челик
  • Максимален притисок на влез: 4 bar
  • Максимална акумулација на притисок: 7,5 bar
  • Безбедносен вентил до 6 bar
  • Достапен е во 2 големини/модели