Производи

Модел PuriCare AS60GDWV0

Производител: LG

Опис

 • HEPA филтер и систем на 6-то степена филтрација, кој го пречистува воздухот со помош на:
  • Филтер за алергени и прашина (Allergy Dust Filter) кој пречистува големи честички на прашина, ултрафини честички на прашина и алергени.
  • Филтер за штетни гасови (Harmful Gas Filter) кој пречистува мириси, субстанци кои предизвикуваат смог и одори кои предизвикуваа синдром на „болна просторија“ (sick house syndrome)
 • Плазма јонизатор за стерилизација
 • PM 1.0 Smart Sensor – паметен сензор за детектирање и отстранување на PM честички со големина од 10,0, 2,5 и 1,0 микрометри. Пречистувачот отстранува и честички со големина меѓу 0,1 и 1 микрометар, што го опфаќа и вирусот COVID-19, како и други вируси.
 • Сензор за детектирање и отстранување на одор.
 • 360° Purification – уникатен дизајн кој овозможува всис на воздухот од сите страни, кој со помош на аксијално-центрифугалниот вентилатор обезбедува 20% помоќна филтрација
 • Вентилатор со 5-то степен режим на работа (Auto/Low/Middle/High/Turbo)
 • Powerful Clean Booster – ротационен дел поставен на горната страна на уредот кој ротира по 35° на лево и на десно за подобра циркулација на воздухот. Во комбинација со моќниот вентилатор, пречистувачот исфрла чист воздух на далечина до 7,5 метри хоризонтално и 1,5 метри вертикално.
 • Дигитален дисплеј со смрт осветлување во 4 бои кој ги: режимот на работа, моменталното ниво на РМ честички и квалитет на воздухот во просторијата, зададените подесувања на вентилаторот и сл.
 • Можност за централизирана контрола преку апликацијата LG ThinQ, која нуди:
 • Поставување на дневен и седмичен распоред за вклучување и исклучување на уредот
 • Мониторинг на квалитетот на воздух на дневна, седмична, месечна и годишна база
 • Можност за групна контрола на повеќе уреди поставени во различни простории во истиот објект

Технички карактеристики

Погоден за простории до 58 m2
Димензии 360 х 597 х 360 mm
Ниво на бучавост 50 / 25 dB(A)