Производи

Therma V HM143M.U33

Производител: LG

Опис

Капацитет на греење, макс. 14,0 kW
Капацитет на ладење, макс. 14,0 kW
Потрошувачка при греење 3,11 / 3,42 / 4,29 kW
Потрошувачка при ладење 3,26 / 5,38 kW
COP 2,80 / 3,51 / 4,50 W/W
EER 2,60 / 4,30 W/W
Енергетска ознака А+++ / А+
Работен притисок, макс. 3 bar
Напојување 380 V, трофазно
Работен опсег греење -25 ~ +35°C
Работен опсег ладење +5 ~ +48°C
Температура на вода при греење +15 ~ +65°C
Температура на вода при ладење +5 ~ +27°C
Температура на санитарна вода во бојлер +15 ~ +80°C
Димензии на единицата 1239 х 1450 х 404 mm
Тежина на единицата 130 kg
Бучавост 63 dBA
Ладилно средство R32 – еколошки фреон

Вградена опрема:

  • Циркулациона пумпа
  • Експанзионен сад
  • Сигурносен вентил

Можност за комбинирање со дополнителна опрема:

  • Внатрешен електричен грејач од 3 kW (HМEM)
  • Надворешен електричен грејач од 6 kW (HAEM)
  • Модел кит за надворешен бојлер (PHLTB)