Производи

Therma V HM091M.U43

Производител: LG

Опис

Капацитет на греење, макс. 9,0 kW
Капацитет на ладење, макс. 9,0 kW
Потрошувачка при греење 1,54 / 2,04 / 2,15 kW
Потрошувачка при ладење 2,14 / 3,46 kW
COP 2,70 / 3,50 / 4,18 W/W
EER 2,60 / 4,20 W/W
Енергетска ознака А+++ / А+
Работен притисок, макс. 3 bar
Напојување 220 V, монофазно
Работен опсег греење -25 ~ +35°C
Работен опсег ладење +5 ~ +48°C
Температура на вода при греење +15 ~ +65°C
Температура на вода при ладење +5 ~ +27°C
Температура на санитарна вода во бојлер +15 ~ +80°C
Димензии на единицата 1239 х 907 х 404 mm
Тежина на единицата 96 kg
Бучавост 60 dBA
Ладилно средство R32 – еколошки фреон

Вградена опрема:

  • Циркулациона пумпа
  • Експанзионен сад
  • Сигурносен вентил

Можност за комбинирање со дополнителна опрема:

  • Внатрешен електричен грејач од 3 kW (HMEM)
  • Надворешен електричен грејач од 6 kW (HAEM)
  • Модел кит за надворешен бојлер (PHLTB)