Производи

Модел URTH 3000

Производител: Untes

Категорија:

Опис

 • Моноблок системи со тенка и флексибилна структура
 • Материјал: лим од галванизиран челик
 • Заптивки кои спречуваат истекување и обезбедуваат целосен проток на воздух низ каналот
 • Плочест топлински изменувач
 • K-Flex материјали за изолација
 • Електричен грејач
 • Компатибилност за управување со уредот преку BMS (Building Management System) систем
 • Достапен во капацитети на проток на воздух од 500 до 4000 m3/h
 • Достапни со различни капацитети на калеми
 • Достапни додатоци кон уредот:
  • Филтер на всис за воздух
  • Филтер на поврат на воздух
  • Предупредување за валкан филтер
  • Сензор за квалитет на свеж воздух
  • Заштита од замрзнување на плочестиот топлински изменувач
  • Кружна врска
  • Електричен грејач

Технички карактеристики

Проток на воздух [m3/h] 3000
Надворешен статички притисок [Pa] 91
Електрично напојување за вентилатори [Ф / V / Hz] 1 / 230 / 50
Електрично напојување за грејач [Ф / V / Hz] 3 / 400 / 50
Моќност на моторот на аспираторот/вентилаторот [W] 550
Капацитет на греење на електричниот грејач:

Варијанта 1 [kW]

Варијанта 2 [kW]

Варијанта 3 [kW]

 

10,5

16,5

25,5

Ниво на бучавост мин./сре./макс. [dB(A)] 50 / 55 / 56
Димензии [mm] 510 х 1200 х 1050
Тежина [kg] 109