Производи

Модел 4-цевна варијанта Untes

Производител: Untes

Категорија:

Опис

 • Материјал: висок соодност на цинк отпорен на корозија и поцинкуван лим, со надворешна кутија чија боја може да се одбере
 • Работен режим на греење и на ладење
 • Високо ефикасни и тивки радијални вентилатори
 • Намотки од високо ефикасна бакарна жица, фабрички испитана на притисок од 20 bar
 • Лесен пристап за сервисирање и чистење
 • Воодотпорна кутија во која се сместени електричните приклучоци
 • Варијанти на поврзување и издув на воздух:
  • 2-цевна варијанта
  • 4-цевна варијанта (со дополнителна бакарна намотка)
  • KTP – таванска единица со всис од долната страна и издув од предната страна; лево или десно поврзување
  • KTT – таванска единица со всис од задната страна и издув од предната страна; лево или десно поврзување
  • KDT – парапетна единица со всис од долната страна и издув од горната страна; лево или десно поврзување; опционален додаток за ногари
  • KYT – парапетна единица со всис од предната страна и издув од горната страна; лево или десно поврзување
  • GDT – парапетна единица без надворешна кутија, со всис од долната страна и издув од горната страна; лево или десно поврзување

Технички карактеристики

 • Достапни модели: KTP/KTT/KDT/KYT/GDT 015; 020; 025110
 • Достапни топлински капацитети на греење при температура на вода 70/60°C и амбиентална температура 20°C: од 5,5 до 30 kW
 • Достапни топлински капацитети на греење при температура на вода 90/70°C и амбиентална температура 20°C: од 7,27 до 40,17 kW
 • Достапни топлински капацитети на ладење при температура на вода 7/12°C и амбиентална температура 27°C: од 1,09 до 9,59 kW
 • Потрошувачка на електрична енергија при ладење (мин./макс.): од 26/34 до 111/156 W
 • Проток на воздух (мин./макс.): од 174/358 до 969/1733 m3/h
 • Проток на вода при греење/ладење: од 160/232 до 797/1668 l/h
 • Ниво на бучавост (мин./макс.): од 19/36 до 32/48 Dba
 • Достапни димензии со соодветна тежина на уредот (според моќноста):
  • 545 x 850 x 231 mm; од 23,2 до 23,8 kg
  • 545 х 1110 х 231 mm; од 30,3 до 32,2 kg
  • 545 x 1370 x 231 mm; од 36,0 до 37,7 kg
  • 545 x 1630 x 231 mm; од 46,6 до 47,6 kg
  • 545 x 1890 x 213 mm; од 56,5 до 58,8 kg