Производи

Бафер Cordivari

Производител: Cordivari

Категорија:

Опис

Ефикасно чување на топла вода за топловодни системи погонувани од топлински пумпи, соларни системи или друг извор. Изработен од лесен челик и бојадисани на надворешната страна. Соодветни за системи во коишто нема континуиран извор на топлинска енергија.

Карактеристики:

  • Достапни во капацитет од 200; 300; 500; 600; 750; 800; 1000; 1250; 1500; 2000; 3000; и 5000 литри, со опција за термичка изолација со:
    • Еколошка тврда полиуретанска пена
    • Мека поилестерна волна, направена од 100% рециклиран материјали (за моделите од 750 до 5000 литри)
  • Складирање на вода со максимален притисок до 3 bar (кај сите модели); односно до 6 bar (модели од 500 до 5000). Максималната температура при складирање е 99°С.